BenešovDnes.cz
BenešovDnes.cz » Zpravodajství » Zprávy

ZŠ Dukelská povyroste o novou budovu, která rozšíří stávající kapacitu a nabídne moderní zázemí

14.12.2023
BENEŠOV - Na konci října vypsalo město Benešov nadlimitní veřejnou zakázku na výstavbu nové budovy pro potřeby ZŠ Dukelská, která pojme nové prostory pro žáky i zázemí pro pedagogy. Novostavba bude stát v prostoru bývalé geodézie v těsné blízkosti současných prostorů základní školy v ulici Dukelská. Lhůta pro výstavbu činí 18 měsíců od vydání stavebního povolení a odsouhlasení realizační projektové dokumentace. Jak je patrno z Protokolu o otevírání nabídek uchazečů o veřejnou zakázku, v rámci výběrového řízení podal uchazeč SLÁDEK GROUP, a.s., nejnižší nabídku, ale výsledek samotného řízení ještě není znám. Nyní probíhá hodnocení všech nabídek a veřejnou zakázku na základě doporučení hodnotící komise projedná Rada města Benešov na svém příštím jednání.
Město Benešov má vypracovanou studii Školní družina Dukelská a plánuje její výstavbu | Foto: AGE project
"Uvědomujeme si kritickou naplněnost našich základních škol a tímto projektem rozšíříme stávající kapacitu ZŠ Dukelská. Nová budova nabídne žákům i učitelům moderní a bezbariérové zázemí, specializované dílny a další prostory vhodné pro výuku," vysvětluje místostarosta Benešova Jakub Hostek.

Předmětem veřejné zakázky jsou stavební práce a projekční a inženýrská činnost, kterými dojde k výstavbě novostavby budovy pro potřeby školy v ulici Dukelská, a k jejímu napojení na sítě technické infrastruktury, včetně prací a činností souvisejících, a to formou realizace Design and Build (tzv. Navrhni a postav). Součástí předmětu veřejné zakázky je i dodání interiérového vybavení v rozsahu kolaudačního minima.

Předpokládaná hodnota veřejné zakázky činila 225 mil. Kč bez DPH, SLÁDEK GROUP, a.s. předložil nejnižší nabídkovou cenu 134 393 400 Kč bez DPH.

Postup realizace bude následující: mezi zadavatelem (město Benešov) a zhotovitelem budou v rámci plnění předmětu zakázky nejprve odsouhlaseny parametry budoucí novostavby, včetně materiálů, celkového vzhledu a vnitřního uspořádání. Poté dojde ke zpracování dokumentace pro vydání společného povolení a 3D videovizualizace. Následně proběhne rozpracování do dokumentace pro provedení stavby. Následovat bude samotná výstavba novostavby v pasivním standardu.

Zahájení plnění zakázky se předpokládá bezprostředně po uzavření smlouvy o dílo. Lhůta pro zpracování 3D vizualizace a dokumentace pro společné územní a stavební řízení a podání žádosti o vydání společného povolení činí 12 měsíců od uzavření smlouvy o dílo. Lhůta pro zhotovení dokumentace pro provedení stavby činí 18 měsíců od uzavření smlouvy o dílo. Lhůta pro výstavbu - realizaci stavebních prací činí 18 měsíců po odsouhlasení realizační projektové dokumentace zadavatelem a od vydání stavebního povolení (společného rozhodnutí).

Předpokládaná podoba nové budovy


Novostavba bude mít 4 NP. Navrhovaný objekt novostavby bude obdélníkového půdorysu, s delší stranou souběžnou s Dukelskou ulicí. Je navrženo 12 místností označených jako herny, které však musí splňovat hygienické normy pro učebny s ohledem na plánované využití. Základním prostorem ve všech podlažích objektu bude vnitřní atrium, které bude tato podlaží částečně pohledově propojovat. Atrium bude zároveň sloužit jako hlavní komunikační a herní prostor. Další vertikální propojení jednotlivých podlaží bude zajištěno komunikačním prostorem s tříramenným schodištěm a výtahem.

V 1. NP bude umístěn hlavní vstup z Dukelské ulice, resp. z areálu základní školy, dále šatna žáků, kanceláře, sociální zázemí, společenská místnost, technická místnost a prostory skladů. Ve 2. NP jsou navrženy herny, keramická dílna, kabinet, sociální zázemí a sklady. Ve 3. NP bude kromě heren, kabinetů, skladů a sociálního zázemí navrženo propojení s přilehlým objektem základní školy. Ve 4. NP bude kromě atria umístěna strojovna a sklad. Z tohoto podlaží bude umožněn přístup na střechu nad 3. NP, která bude částečně využita pro potřeby družiny, resp. školy. Dešťová voda ze střech objektu bude sváděna do podzemních retenčních nádrží, které budou umístěny na pozemcích zadavatele. Voda bude využívána pro zálivku přilehlých ozeleněných ploch v rámci areálu školy a pro zálivku zeleně umístěné na střeše novostavby.

Barevné řešení interiéru dle studií je závazné. Konkrétní poměry jednotlivých barev interiéru budou stanoveny zadavatelem. Převládající barvy budou žlutá a modrá (v souladu s vizuálním stylem města Benešov). Na střeše nové budovy je plánována fotovoltaická elektrárna s panely a bateriemi.

Další informace včetně obrázků jsou k dispozici zde. Vizualizaci exteriéru můžete vidět v tomto videu, interiér naopak zde.

Zdroj: Tereza Lípová, Město Benešov
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Zprávy

Středočeský kraj a Hlavní město Praha chystají velkou soutěž na železniční dopravce

Středočeský kraj a Hlavní město Praha připravují výběrová řízení na dopravce ve veřejné drážní dopravě. S novými dopravci by měly na koleje vyjet nové či modernizované vlaky. Nové smlouvy by měly začít platit od prosince 2029. Největší kontrakt ...

ČHMÚ vydalo ve Středočeském kraji výstrahu před nebezpečím vzniku požárů

Český hydrometeorologický ústav vydal dne 29. 4. 2024 výstrahu č. 000151 před nebezpečím vzniku požárů na území Středočeského kraje, platnou od 30. 4. ...

Středočeský kraj se ostře ohrazuje proti návrhu MČ Prahy 6 týkající se regulace dopravy při příjezdech z kraje

Rada Středočeského kraje na svém včerejším jednání přijala usnesení, ve kterém se ostře ohrazuje proti návrhu městské části Prahy 6 v souvislosti s pl ...

Čtenáři Středočeského kraje vysbírali přes 4 tisíce mobilů, nejlepší byly knihovny v Kralupech, Rudné a Úněticích

Přesně 4112 starých mobilních telefonů přinesli v uplynulých měsících do svých oblíbených knihoven čtenáři ve Středočeském kraji. Do sběrové akce nazv ...

Praha ve spolupráci se Středočeským krajem spouští hru pro návštěvníky středisek ekologické výchovy

Široká veřejnost má nově příležitost zapojit se do Návštěvnické hry a putovat po vybraných ekocentrech v Praze a Středočeském kraji, kde je možné získ ...





Čtvrtek 2.5.2024
Středočeský kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes