BenešovDnes.cz
BenešovDnes.cz » Kalendář akcí » Detail akce

Přidávání akcí do kalendáře bylo dočasně pozastaveno.
Pokud chcete propagovat svoji kulturní akci formou PR článku v našem zpravodajství kontaktujte nás zde.

Módní přehlídka panenek Barbie - Benešov

Kdy:
Pátek 01.08.2014 od 11:00 hod až 31.08.2014
Kde:
Radniční sklípek, Masarykovo náměstí 100, Benešov
Pořadatel:
Sdílet:

Po celý srpen bude v radničním sklípku instalována výstava pod názvem "Módní přehlídka panenek Barbie..háčkovaná móda od antiky po současnost", kde holčičky ocení nádhernou škálu barevných šatiček na panenkách Barbie, zatímco dospělí zase propracované aranžmá jednotlivých událostí či scén z historie.

A právě historické romány, filmy, fantazie a záliba v ručních pracích dvou kamarádek z Opavska, Simony Mecerodové a Kateřiny Citové, se staly základem pro ztvárnění kostýmů na panenkách.

"Jejich sbírka je jednou z největších svého druhu v České republice. Není to však sbírka sběratelská. Podstatou je vlastnoruční výroba háčkovaných šatiček, které zobrazují způsob života v dávných dobách a způsob odívání charakteristický pro dané období", uvedla Petra Orsáková z úseku kultury a prezentace města Benešov, který výstavu připravuje.

Všem návštěvníkům se tak otevře pohled na dobu od antiky až po současnost, a to velmi nevšedně přiblíženou. Výstava představí mnoho situací ze života v různých časových obdobích. Ocitnete se tak například na historickém trhu nebo rytířském klání. Budete moci obdivovat také nevěsty, postavy z filmu Tři mušketýři, anebo kolekce šatů, jež oblékala legendární Angelika.

Mapa:

Upozornění: případné změny termínů akce a místa konání si ověřte na stránkách pořadatele !

Další akce v okolí



37,889003753662