BenešovDnes.cz
BenešovDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Benešovský deník - zprávy

Z regionu

Benešovský deník - zprávy Zdroj: Benešovský deník - zprávy |

Ani citelný chlad neubral při McDonald´s cupu zápalu žáků přehrát soupeře

25. 4. 2024 | /VIDEO, FOTOGALERIE/ Dvoudenní maraton fotbalových zápasů žáků a žákyň základních škol v rámci Oblastního kola McDonald´s cupu se odehrál středu 24. a čtvrtek 25. dubna v Benešově a také ve Vlašimi.

Školskou cenu města Benešova si letos odnesli nepedagogičtí pracovníci

25. 4. 2024 | Dvě desítky osobností ze školského prostředí ocenilo letos město titulem Benešovský Ámos. Zatímco v uplynulých ročnících ankety, která má v Benešově tradici od roku 2017 získavali cenu především kantoři, tentokrát to byli jejich kolegové, kteří nevyučují.

Nehoda na Červených Vršcích komplikuje dopravu kolem Benešova

25. 4. 2024 | Průjezd kamionů přes turbokřižovatku na silnici I/3 na benešovských Červených Vršcích zablokovala před půl devátou dopoledne ve čtvrtek 25. dubna srážka dvou osobních automobilů Škoda Fabia.

Ve Voticích vznikne Re-use centrum. Staré věci dostanou druhou šanci

25. 4. 2024 | Lidé, kteří rádi zachraňují věci pro druhé už nepotřebné a určené k likvidaci, si na své přijdou ve Voticích.

Mezinárodní festival uměleckých škol se uskuteční v aule Gymnázia Benešov

24. 4. 2024 | Koncert věnovaný připomínce 85. výročí založení hudebního školství v Benešově se organizuje Základní umělecká škola Josefa Suka Benešov (ZUŠ) ve čtvrtek 25. dubna od 18 hodin v aule Gymnázia Benešov.

Benešov chce stavět silnici k Mariánovicím. Lidé z Roklinky jsou ale proti tomu

24. 4. 2024 | /VIDEO, FOTOGALERIE/ Obyvatelé tří bytových domů ležících v benešovské části zvané Roklinka se staví proti záměru města vybudovat podél lokality průjezdnou silnici.

Úvodní koncert festivalu Jaro Josefa Suka přinese oslavu velikánů české hudby

24. 4. 2024 | Hudebníci, pěvci a s nimi i milovníci klasické hudby si dají od 26. dubna do 21. května dostaveníčko v Benešově. V tamním Kulturním domě Karlov se po celou tu dobu bude odehrávat další, už 31. ročník hudebního festivalu Jaro Josefa Suka.

Akademie komorní hudby rozezněla vlašimskou Prádelnu Kyselý

23. 4. 2024 | /VIDEO, FOTOGALERIE/ V neděli 21. dubna se v industriálním prostředí Prádelny Kyselý ve Vlašimi konal již po čtvrté mimořádný koncert Akademie komorní hudby. Koncert, který se konal mimo obvyklé koncertní sály, nabídl posluchačům jedinečný zážitek.

Benešov čeká na severovýchodní obchvat. Jeho výstavba by mohla začít v roce 2027

23. 4. 2024 | /FOTOGALETRIE/ Dlouhodobě neuspokojivou situaci v dopravě v ulicích Benešova vyřeší až výstavba jihovýchodního obchvatu. Na tuto krajskou stavbu bude navazovat také takzvaná Václavická spojka, což je v podstatě přivaděč k dálnici D3, dílo Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Mikroregion Voticko investuje do ekologie, nakoupil tisíce vratných kelímků

23. 4. 2024 | Ještě více se zaměřit na co nejmenší produkci plastového odpadu a naopak přidat na šetrnosti k životnímu prostřední hodlají v letošním roce obce sdružené v Mikroregionu Voticko.

Na Benešovsku rostou včelaři šampióni, budoucnost včelařství je v rukou mladých

22. 4. 2024 | /FOTOGALERIE/ Jak na tom jsou včelaři v Česku? Podle trendu posledních let staří včelaři končí a mladých přibývá pomaleji. Jenže tak černobílé konstatování pro Benešovsko rozhodně neplatí.

Chátrající most u Střezimíře je zavřený. Vypadlé zdivo narušilo jeho statiku

22. 4. 2024 | /FOTOGALERIE/ Most před Střezmíří na silnici třetí třídy číslo 12144 je od noci ze soboty na neděli zavřený. Po vypadnutí části zdiva se most, který je ve špatném stavu a už několik let čeká na opravy, stal nebezpečným. Auta musejí jezdit objízdnou trasou.

Po nové lávce přes Konopišťský potok přejdou lidé v Poříčí nad Sázavo v máji

22. 4. 2024 | /VIDEO, FOTOGALERIE/ Pokud se v současné chvíli, tedy zhruba v polovině dubna chtějí obyvatelé nejstarší části Poříčí nad Sázavou dostat z jednoho břehu Konopišťského potoka na druhý, mohou k tomu využít hned čtyři mostní konstrukce.

Silničáři uzavřeli havarijní most před obcí Střezimíř. Má narušenou statiku

21. 4. 2024 | Kvůli poškození konstrukce musel být v noci na neděli uzavřen most na silnici III/12144 před obcí Střezimíř. Objízdnou trasu silničáři vyznačili.

Benešov zvažuje výstavbu nového otevřeného bazénu nebo vznik biokoupaliště

19. 4. 2024 | /FOTOGALERIE/ Jak moc se za poslední tři dekády změnily nároky Čechů na letní koupání, ukazují břehy rybníků a řek. V létě jsou prázdné, i když je voda čistší než dříve.

U pomníku letců v Konopišti připomněli řečníci nutnost nepoddávat se zlu

19. 4. 2024 | /VIDEO, FOTOGALERIE/ Jarní připomínání obětí válek začalo v Benešově, respektive na Konopišti, tradičně už v dubnu. Pieta u tamního pomníku americkým letcům tentokrát, po 79 letech, vyšla na 19. dubna, tedy přesně na den, kdy v zatáčce v konopišťském podzámčí příslušníci nacistické SS postříleli ranou do týla osm amerických zajatců.

Týnecký starosta vysvětluje. Koordinace stavby zastávek v Peceradech selhala

19. 4. 2024 | /FOTOGALERIE/ Výstavba nového chodníku a zastávek autobusu a současně rekonstrukce stávajících chodníků a zastávky ve směru na Týnec nad Sázavou. Právě tak lze popsat akci, kterou v Peceradech, místní části Týnce připravuje město v jedné ze svých části.

RegioPanter se v Benešově poprvé představí v barvách Pražské integrované dopravy

18. 4. 2024 | /OTOGALERIE/ Vlak RegioPanter v barvách Pražské integrované dopravy (PID) se představí poprvé veřejnosti v sobotu 20. dubna na Regionálním dni PID v Benešově.   

Policisté vyrazí měřit rychlost při Speed Marathonu 2024 také na Benešovsko

18. 4. 2024 | Na dodržování stanovených rychlostních limitů se policisté zaměří už v pátek 19. dubna v rámci své celorepublikové dopravně bezpečnostní akce nazvané Speed marathon 2024.

Město Miličín koupilo hotel Česká Sibiř a upraví ho pro potřeby obyvatel

18. 4. 2024 | /FOTOGALERIE/ Do nové epochy se po koupi hotelu Česká Sibiř v centru Miličína dostává nejmenší město Benešovska. Díky tomu bude radnice moci uspokojit i zatím neúspěšné žadatele o místo v obecní mateřské škole.



Zpravodajství BenešovDnes.cz

Čtenáři Středočeského kraje vysbírali přes 4 tisíce mobilů, nejlepší byly knihovny v Kralupech, Rudné a Úněticích

Přesně 4112 starých mobilních telefonů přinesli v uplynulých měsících do svých oblíbených knihoven čtenáři ve Středočeském kraji. Do sběrové akce nazvané Odlož mobil v knihovně, kterou společně organizoval Středočeský kraj a kolektivní systém ...

Praha ve spolupráci se Středočeským krajem spouští hru pro návštěvníky středisek ekologické výchovy

Široká veřejnost má nově příležitost zapojit se do Návštěvnické hry a putovat po vybraných ekocentrech v Praze a Středočeském kraji, kde je možné získ ...

V Benešově u Prahy se v sobotu uskuteční Regionální den PID

V sobotu 20. dubna 2024 se ve vlakové stanici a v autobusovém terminálu v Benešově u Prahy uskuteční Regionální den PID. Téměř po celý den od 10:00 do ...

Hračka Jeepu na baterie představuje vážné riziko, zjistila inspekce

Česká obchodní inspekce zjistila, že na vnitřním trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné riziko pro životní prostředí. Jde o výrobek Hračka ...

ŘSD: Chystáme odloženou opravu silnice I/3 u Olbramovic

Od pondělí 8. do čtvrtku 11. dubna bude provedena oprava povrchu přeložky silnice I/3 po dopravní nehodě u Olbramovic na Benešovsku. Práce se původně ...



Čtvrtek 25.4.2024
Středočeský kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes