BenešovDnes.cz
BenešovDnes.cz » Zpravodajství » Zprávy

Středočeský kraj vyhlašuje VII. ročník ankety Dobrovolník Středočeského kraje 2017

07.02.2018
Již po sedmé bude Středočeský kraj oceňovat nominované občany za dlouhodobé nebo výjimečné aktivity v dobrovolnické práci. VII. ročník ankety "Dobrovolník Středočeského kraje 2017" je vyhlášen. Nominovat osobnost na titul "Dobrovolník Středočeského kraje 2017" mohou představitelé Středočeského kraje, představitelé obcí se sídlem ve Středočeském kraji, zapsané spolky (občanská sdružení), nestátní neziskové organizace, školy a školská zařízení.
Ilustrační snímek | Foto: Středočeský kraj
Smyslem ankety je zviditelnit neziskový sektor ve Středočeském kraji jako nezastupitelnou součást občanské společnosti a ocenit dobrovolníky, kteří pomáhají, kde je třeba. Někdy se sice pouze věnují tomu, co je baví, ale přesto jsou prospěšní celé společnosti. Protihodnotou za svou "dobrovolnost" nedostávají a ani neočekávají žádné finanční ani jiné ohodnocení. Odměnou je jim vlastní uspokojení ze smysluplné činnosti. "To nejmenší co pro ně můžeme udělat my ostatní, je všimnout si jich, ocenit jejich snažení a poděkovat za činnost, která prospívá všem v jejich okolí," říká hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO 2011).

Ocenění bude uděleno občanům, kteří vykonávají pravidelnou dlouhodobou dobrovolnickou činnost v některém z okruhů dobrovolných aktivit nebo jako ohodnocení počinu/působení při určité mimořádné situaci či za dlouhodobé nebo výjimečné aktivity v dobrovolnické práci.

Nominovat osobnost na titul "Dobrovolník Středočeského kraje 2017" mohou představitelé Středočeského kraje, představitelé obcí se sídlem ve Středočeském kraji, zapsané spolky (občanská sdružení), nestátní neziskové organizace, školy a školská zařízení.

Oblasti působení:

Sociální a zdravotní oblast:
Např. pomoc zdravotně znevýhodněným občanům (jedná se o spoluobčany s tělesným, mentálním, duševním, smyslovým nebo kombinovaným postižení, jehož dopady činí osobu závislou na pomoci jiných); integrace prostřednictvím rehabilitační, sociální a léčebné péče; osobní asistence; snaha o zajištění aktivního a plnohodnotného života seniorům či péče o dlouhodobě nemocné.

Oblast kultury, sportu a ochrany životního prostředí:
Např. ochrana a revitalizace přírody a kulturních památek (obvykle regionálního charakteru); pořádání sportovních či uměleckých akcí (nezřídka spojené s humanitárními aktivitami).

Výchovná a vzdělávací činnost:
Např. mimoškolní volnočasové aktivity; zajištění aktivního naplnění volného času dětí a mládeže jakožto způsob prevence rizikového chování u dětí a mládeže; za pravidelnou a dlouhodobou činnost.

Mimořádná, zvláštní příležitost:
Udělení ceny za činnost při mimořádné události (humanitární pomoc při živelných katastrofách, záchrana lidského života a další).

Lhůta k doručení návrhů je do 28. 2. 2018 včetně. Návrhy se podávají na Odbor školství, mládeže a sportu, Zborovská 11, 150 21 Praha 5. Obálku označte heslem "DOBROVOLNÍK STŘEDOČESKÉHO KRAJE 2017".

Vyhodnocení ankety
Vyhodnocení ankety proběhne v první polovině března 2018. Návrhy bude posuzovat komise složená ze zástupců Středočeského kraje, Krajského úřadu, neziskových organizací působících na území kraje aj.

SLAVNOSTNÍ PŘEDÁNÍ
Slavnostní předání ocenění "Dobrovolník Středočeského kraje 2017" se uskuteční dne 28. 3. 2018 od 10.00 hodin v budově Krajského úřadu Středočeského kraje, Zborovská 11, Praha 5, v sále zastupitelstva za účasti představitelů Středočeského kraje.
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Zprávy

PID posiluje síť kontaktních míst karty Lítačka ve Středočeském kraji

Kartu Lítačka pro cestování ve Středočeském kraji využívá přes 265 tisíc lidí. V tuto chvíli je pro ně přímo v kraji otevřeno 14 prodejních míst, kde si kartu mohou vyřídit či zakoupit dlouhodobé kupóny, a nemusí tak cestovat do hlavního ...

Nová sezóna turistických vlaků v Praze a Středočeském kraji startuje již o víkendu

O víkendu 23. a 24. března bude na železnici v Praze a Středočeském kraji zahájena nová turistická sezóna. Zájemci o poznávání krás středních Čech se ...

V sobotu 20. dubna proběhne v Benešově u Prahy Regionální den PID

V sobotu 20. 4. 2024 se uskuteční na vlakové stanici a autobusovém terminálu v Benešově Regionální den PID. Téměř po celý den od 10h do 17h se můžete ...

Středočeské Velikonoce nabídnou návštěvníkům zajímavosti z velikonočních tradic

Velikonoční dílny pro rodiny s dětmi, výstavy kraslic nebo také otevření muzejních štol na Velký pátek nabídnou návštěvníkům Středočeské Velikonoce v ...

České dráhy zajistí více spojů na Evropskou ligu do pražského Edenu

České dráhy ve čtvrtek 14. března posílí spoje do pražského Edenu, kde se bude od 18:45 odehrávat zápas osmifinále Evropské ligy, ve kterém se utkají ...





Čtvrtek 28.3.2024
Středočeský kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes